SAYFALAR

Facebook Twitter Instagram Google RSS

26 Ağustos 2010 Perşembe

Yola Çıkmalı


“Yola çıkmalı, durup eşyaları dinlemekten iyidir yola çıkmak” diye yazıyordu Sezen’in Adı Bende Saklı albümünün kartonetinde, aralarda gizli saklı bir yerlerde. Bunu ilk fark edenlerdendim, kendimce ayrıcalıklıydım o zamanlar sırf bunun için bile.

Yola çıkmayı hep sevdim, durup eşyaları dinlemekten hoşlanmadığım için değil, o eşyalara mahkum kalmaktan korktuğum için düştüm yollara. Kök salmak bağlanmaktı, bağlanmak bağlı kalmak. Bağlı kalındıkça boynumdaki tasmalar sıktı beni. İpim gevşek bırakıldıkça buldum yolumu.

Terk etmek değildi hiçbir zaman yola çıkmak, daha çok “şöyle bir hava almak”tı aslında.

Tebdil-i mekanda var bir ferahlık. Yoksa her sabah aynı yatağın aynı köşesinden kalkınca insan, neyi niye yaptığının bile farkına varamıyor peşisıra gelen günlerde. Bir bilinçsizlik, bir farkına varamayışlık alınan her nefeste. Oysa göğünü değiştirdiğin bir yerde, sabah ayılmalarında “neredeyim ben” diye ilkiliveriyorsun önce, o zaman daha bir anlıyorsun yaşadığını. Yüzünü yıkadığın musluk bile eline başka geliyor suyu açmak istediğinde, aynada gördüğün uyku sersemi yüz de.

Göç konmadan düşüyorum yollara o yüzden. Uzun soluklu sabit noktalarda tünemektense, belki yine uzun vadeli bir yolculukta binbir durak, belki de kısa soluklu sık aralıklı kaçışlar tekdüzeliğinden; gitmeleri tekdüzeliğe dönüştürmeden, daha gidecek çok güzel yerler, daha görecek çok güzel günler varken.

Yorgunluğu olmaz gitmelerin. Gitmek insana kanat takar aksine. Yorgunluksa dönüştedir, eski yaşantına geri dönmek zorunda olmanın yükünde.

Gidenle dönen aynı adam olamaz işte, bir görmüş geçirmişlik hali yerleşir bakışlarına, bir de tazelenmişlik. “Gezen tilki oturan aslandan iyidir” üstelik; öyle derdi anneannem, onu anarım rahmetle, bu yüzden her gidişlerimde.

Yolculuk gidilecek noktaya varmak da değildir, yola çıkmadan geri dönmeye tüm süreçtedir serüveni. Uçmalar konmalar, kaybolmalar bulmalar, hepsi bu serüvenin bir parçası. Kimi zaman detay detay ön hazırlık, kimi zaman “haydi rastgele” misali kendini denize atmalar. Sürprizi de güzeldir yola çıkmanın, bazen de neyi bulacağını bilmenin güveni.

Belki de tüm dönüşlerim sana olduğu için korkutmuyor beni gidişlerim?

Yola çıkmalı, yola çıkmalı, hemen, hemen!

Ahmet ORE


Kişisel yolculuğumda kendime yazılar: Sen Mutluluk Olmalısın... Bu hayat yeterince zor ve karmaşık, onu elimizden geldiğince güzelleştirmek ve kolaylaştırmak bize kalmış. Hayatta hiçbir şeyi yapamıyorsak bile en azından başkalarının hayatlarını kolaylaştırmaya çalışalım. Hiçbir şey değilse bile bir tebessüm belki? .............................. Bu sitede yer alan tüm fotoğraflar ve site içeriği aksi belirtilmedikçe şahsıma aittir. İçerik ve linklerde rastlayacağınız olası hataları ahmet@pariste.net adresine mail atarak belirtirseniz çok sevinirim. Ayrıca bu yazı ile ilgili görüş, düşünce ve önerilerinizi yorum bölümüne yazmaktan çekinmeyiniz. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

1 yorum:

  1. her yeni yazı sanki çıktığın yeni bir yolculuk gibi gelmeye başladı, yolun açık olsun yol arkadaşım ...

    YanıtlaSil

BİLGİ VE TEŞEKKÜR

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Powered by Blogger.