SAYFALAR

Facebook Twitter Instagram Google RSS

27 Aralık 2011 Salı

Bekleye Bekleye


"Bekleye bekleye geçiyor günler..."

2011 bitiyor, merdiven kırka dayanıyor. Yolun yarısı mı, orası mı yoksa burası mı bilemem, hedef yüz yirmi. Tabi sağlıkla mutlulukla, her güne yeni bir yaşama nedeni ile başlanacak günler, aylar ve yıllar dileğimiz.

Dualarımızı bile tam teşekküllü etmemiz gerek, sırf uzun ömür dilesek sağlık kusur kalacak, sağlığımız olsa mutluluğumuz yaban kalacak sanki? Sanki bilmiyor yukarıdaki neyi istediğimizi, tam olarak neye niyetlendiğimizi. O yüzden uzun yıllar diliyorum ilkin, ki görecek daha çok güzel günümüz, yaşayacak daha çok zevkli anımız olsun.

Olsun diye beklediğimiz dualarımız var; kimi vaktinde olup sevinçten havalara uçuruyor, kimi ise çoktan tavsayıp önemini yitiriyor; ondan sonra olsa ne gam olmasa ne?

Hep bir haklı neden, hep bir "her şeyin vakti saati var" kandırmacası. Vakti saati kainat bekler de can bekleyebilir mi? Can aceleci, ruh havai; geçmez günler saatler, geçen ömürdür çaresiz, öylece beklerken.

"Dur şu olsun ondan sonra söz", "hele şunu da atlatalım bu sefer kesin"; bir şey de diyemezsin haklıdır da söylenenler, hep bir bekleme, erteleyip öteleme hali. Oysa geri dönmemecesine, hızla tükenircesine avuçlarımızdan akıp giden bir şanstır zaman. Gerçi, iyi de değerlendirsen kötü de geçirsen sonuçta elde avuçta hiçbir şey bırakmayan  bir yalan tabi aslında. Yine de bekle dur bakalım işin yoksa.

Neleri istedim, nelere dua ettim, kim bilir neleri elde edip neleri kaçırdım bunca zaman. Olduğunda şükretmeyi unuttuğum, olmadığı için bunca yıl dertlenip durduğum, kimisini unutup hatta kimisini unuttuğumu bile unuttuğum hayaller; hep ışığa uçan pervaneler gibi aşkla döndürüp durduran, kimi zaman da bir pencere kenarında öylece yol gözleten o bitmek tükenmek bilmeyen hayaller, arzular ve istekler.

Anladım, her şey olup bittiğinde, durup da dönüp baktığımda geriye, sadece yaşanmış anların yarı acı yarı tatlı buruk lezzeti kalacak dilimde. Madem başka yolu yok, öyle olsun varsın; ne kadarının üstesinden gelebilsek kardır hayatın.

Unutma; isteyebildikçe insansın gerçekleştirebildikçe sensin.

Ahmet ORE


Kişisel yolculuğumda kendime yazılar: Sen Mutluluk Olmalısın... Bu hayat yeterince zor ve karmaşık, onu elimizden geldiğince güzelleştirmek ve kolaylaştırmak bize kalmış. Hayatta hiçbir şeyi yapamıyorsak bile en azından başkalarının hayatlarını kolaylaştırmaya çalışalım. Hiçbir şey değilse bile bir tebessüm belki? .............................. Bu sitede yer alan tüm fotoğraflar ve site içeriği aksi belirtilmedikçe şahsıma aittir. İçerik ve linklerde rastlayacağınız olası hataları ahmet@pariste.net adresine mail atarak belirtirseniz çok sevinirim. Ayrıca bu yazı ile ilgili görüş, düşünce ve önerilerinizi yorum bölümüne yazmaktan çekinmeyiniz. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

0 yorum:

BİLGİ VE TEŞEKKÜR

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Powered by Blogger.